HMV Mill 14-08-2022

HMV Mill 14-08-2022

Op zondag 14 augustus 2022 heeft Nick zijn eerste race gereden met deze prachtige ex Tim Johnson Rudge Special uit 1934. Het was voor Nick even wennen maar halverwege de training ging het al aardig goed met sturen. Helaas kon Nick de training ’s ochtends niet uitrijden omdat hij een boutje was verloren van de schakelstang naar de versnellingsbak waardoor de motor vast zat in zijn 2e versnelling. Gelukkig vonden we dit probleem snel en konden we dit gemakkelijk oplossen met een boutje dat we mee hadden genomen in de gereedschapskist.

De eerste race ging aardig goed ondanks de warmte die dag (35 graden). Achterin het circuit is een gedeelte bestraat in plaats van geasfalteerd waardoor het wegdek behoorlijk slecht was voor deze motorfiets met amper tot geen vering, maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk Het is alleen even rustig aan doen over het bestraatte gedeelte en dan op het asfalt kon hij weer gas geven. Ook kwam Nick er snel genoeg achter dat de lekbak die onder de motor en versnellingsbak door gaat te breed was en te laag bij de grond zat dus die raakte soms de grond in een bocht.

De tweede race ging beter dan de eerste race, Nick werd steeds sneller en begon de motor te leren kennen net zoals de baan. Dat was ook wel goed te merken want je merkte langs de zijlijn dat de rondes steeds sneller gingen.

Uiteindelijk is Nick 6e geworden geworden van de 8 deelnemers in zijn klasse. Bij de HMV wordt er niet geracet maar demo gereden. Hierdoor wordt de uitslag geselecteerd op wie de rondes het meest constant hebben gereden en gaat het er niet om wie er als eerst over de finish lijn komt.

Hieronder zijn nog een aantal foto’s te zien van de race.

HMV Mill 14-08-2022
HMV Mill 14-08-2022
HMV Mill 14-08-2022
HMV Mill 14-08-2022
HMV Mill 14-08-2022
Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?