AJS en Matchless club op visite.

Op zondag 5 september 2021 hebben wij de Nederlandse AJS en Matchless club mogen ontvangen voor de start van hun jaarlijkse Brabantrit door het mooie Noord-Brabantse en Belgische landschap. Deze vond in 2021 voor de vierde keer plaats. Bij geen van de vorige gelegenheden was er een druppel regen gevallen maar in 2021 besefte de natuur kennelijk dat er na 18 Corona-maanden wel iets goed te maken viel: een betere zondag was niet denkbaar. Geen wolk aan de hemel, nauwelijks wind en een graad of 25.


Wij ontvingen de gasten met een lekkere bak koffie en een koek. Er was veel belangstelling voor de uitgestalde motoren, die bij ons meestal vooroorlogs zijn en vrijwel 100% van Britse makelij. Bij de AJS/Matchless mensen viel dat uiteraard niet in slechte aarde. De werkplaats was brandschoon en opgeruimd en dat was niet speciaal voor deze gelegenheid. Wij hebben graag altijd schone en georganiseerde werkplekken.


De opkomst was geringer dan bij de vorige gelegenheden, waarschijnlijk omdat (a) het Jubileumtreffen van de AJS/Matchless club een week eerder was geweest en (b) de Grand Prix werd verreden op Zandvoort. Al met al reden er zo’n twaalf motoren mee. De leden van de club en enkele gasten hebben een rit gereden van ongeveer 110 km over stille wegen in Nederland en België.

Zij zijn halverwege gestopt om te lunchen in een restaurant dat deel uitmaakt van een landelijk (echt in “the middle of nowhere) gelegen camping bij Ulicoten. Na een ontspannen en gezellige lunch binnendoor naar Riel gereden om daar de rit traditioneel af te sluiten in het lokale eetcafé. Vanaf daar is iedereen weer zijn eigen weg terug naar huis gegaan.


Het was een wolkeloze, gezellige dag zonder uitvallers. De bezemwagen bleek ook nu weer overbodig. Dat is al vier jaar zo, dus men tart het noodlot. Alle deelnemers hebben het naar hun zin gehad en hopelijk zien wij van Red Hand Classics hen weer terug in de toekomst. De
Brabantrit is immers een traditie aan het worden.

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?