HMV Schoonhoven 10-09-2023

Op zondag 10 september 2023 heeft Nick zijn derde race van het seizoen gereden bij de HMV met deze prachtige Rudge Special racer uit 1934.

De baan in Schoonhoven lag er dit jaar weer goed bij. Het was erg warm die dag dus het asfalt was goed op temperatuur.

Nick was zondag ochtend al vroeg naar Schoonhoven gereden zodat hij op tijd was voor de inschrijving en de keuring van de motorfietsen voor het evenement.

Tijdens de training liep de motor goed en heeft Nick weer even de baan kunnen verkennen, al snel had Nick weer de smaak te pakken op deze baan en kon al vrij snel een goed tempo vast houden terwijl hij de putdeksels moest ontwijken die op sommige plekken op het circuit op de ideale lijn liggen.

De eerste race ging goed, hij begon op de voorste rij op de startplaats en bleef gedurende race voorop rijden en kwam na de 3e ronde alweer de achterste rijders tegen. De Rudge liep geweldig en Nick had de smaak alweer goed te pakken op dit baantje.

De tweede race verliep ook weer fantastisch. Net zoals in de eerste race startte Nick vooraan aan de startrij en al snel wist hij weer als eerste te rijden en kwam tijdens de 3e ronde achter een Gilera te zitten waarmee hij goede onderlinge strijd had. Omdat de Gilera behoorlijk wat jaartjes jonger was waren de remmen van de Gilera beter maar uit de bochten en op de rechte stukken kwam Nick op zijn Rudge weer snel dichter bij de Gilera maar door de remmen moest Nick iedere keer eerder remmen waardoor er voor de bocht weer een gat ontstond tussen de Gilera en de Rudge waardoor Nick op de korte baan met veel bochten de Gilera niet kon inhalen. Vooralsnog heeft Nick een leuke strijd kunnen leveren met de Gilera en heeft het publiek daar goed van kunnen genieten langs de zijlijn.

Uiteindelijk is Nick 4e geworden in zijn klasse.

Bij de HMV wordt er niet geracet maar demo gereden. Hierdoor wordt de uitslag geselecteerd op wie de rondes het meest constant hebben gereden en gaat het er niet om wie er als eerst over de finish lijn komt.

Hieronder zijn nog een aantal fotoโ€™s te zien van de race.

Foto’s zijn gemaakt door:

Jan Trouwborst

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?