HMV Venray 20-05-2024

Op maandag 20 mei 2024 heeft Nick zijn eerste race van het seizoen gereden bij de HMV met deze prachtige Rudge Special racer uit 1934.

De baan in Venray was nieuw voor de meeste rijders, want het was het eerste jaar dat het in Venray gehouden werd op dit circuit. op zondag 19 mei 2024 was de CRT al aan de beurt.

Nick was maandag ochtend al vroeg naar Venray gereden zodat hij op tijd was voor de inschrijving en de keuring van de motorfietsen voor het evenement.

Tijdens de training liep de motor goed en heeft Nick weer even de baan kunnen verkennen, al snel had Nick weer de smaak te pakken op deze baan en kon al vrij snel een goed tempo vast houden terwijl hij de natte plekken op de baan nog moest ontwijken.

De eerste race ging goed, hij begon op de voorste rij op de startplaats en bleef gedurende race redelijk ver vooraan rijden en kwam na de 3e ronde alweer de achterste rijders tegen. De Rudge liep geweldig en Nick had de smaak al goed te pakken op deze baan.

De tweede race verliep ook weer fantastisch. Helaas was de chicane wat anders neergelegd omdat er in de 500cc klasse een olieleiding van een van de motoren was gesprongen en hierdoor de baan vol lag met olie, hierdoor moest onze klasse extra voorzichtig zijn in de chicane. tijdens de laatste 2 rondes merkte Nick dat de versnellingsbak het begon te begeven en er een gierend geluid ontstond. Nick heeft de race nog wel uit kunnen rijden maar is hij wel voorzichtig door gereden tot hij na de race meteen door kon rijden naar het rennerskwartier. Op het rennerskwartier zag Nick dat er een druppel methanol onder aan de benzinetank hing en heel langzaam bleef druppen. Na wat verdere onderzoek zag Nick dat er een heel klein haarscheurtje was ontstaan in zijn benzinetank.

Het was weer een hele leuke dag ! Nu is het weer tijd om te sleutelen, een versnellingsbak wisselen en een benzinetank repareren.

Uiteindelijk is Nick 6e geworden in zijn klasse.

Bij de HMV wordt er niet geracet maar demo gereden. Hierdoor wordt de uitslag geselecteerd op wie de rondes het meest constant hebben gereden en gaat het er niet om wie er als eerst over de finish lijn komt.

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?