Calthorpe Ivory Deluxe 350cc 1936

6.250,00

Droom jij ervan om een motorfiets te restaureren die niet alleen wielen heeft, maar ook een verhaal? Maak kennis met de Calthorpe Ivory Deluxe 350cc uit 1936, een zeldzaam exemplaar van Engelse makelij, rechtstreeks uit de stad Birmingham. Dit project biedt jou de kans om een stukje motorhistorie nieuw leven in te blazen.

Calthorpe is een merk met een rijk verleden. Sinds 1928 vervaardigde het bedrijf zadeltankmodellen met een unieke eencilinder kopklepmotor. De “Ivory”-serie, die zich snel bewezen heeft, ontwikkelde zich tot een echte klassieker. De sportieve sloper, ontstaan in 1930 door het kantelen van de cilinder, werd al snel het paradepaardje van het merk. Ondanks het succes ging Calthorpe in 1938 failliet, en daarmee verdween een deel van de motorhistorie.

Deze Calthorpe Ivory Deluxe uit 1936 is voor 95% compleet en wacht op jouw om hem weer op de weg te krijgen. Een paar belangrijke componenten zoals de carburateur en magneet zijn al gereviseerd. Het frame is in goede staat en is voorzien van een frisse verflaag net zoals de cilinder en cilinderkop, ook de carters zijn al gepolijst. Bovendien beschikt de motorfiets over een origineel Nederlands kenteken dat nog steeds actief is, wat de waarde en authenticiteit alleen maar vergroot.

Wat dit project extra aantrekkelijk maakt, is dat de ontbrekende onderdelen eenvoudig te verkrijgen zijn of zelf te maken. De onderdelen die nog ontbreken, zijn:

  • Koplampglas en fitting
  • Bowdenkabels
  • Elektrische bedrading
  • Inspectiekapjes voor de chaincase
  • Toolbox
  • Zadel
  • Achterlicht
  • Kentekenplaathouder achter

ย 

Met zijn rijke geschiedenis en unieke ontwerp, is deze motor niet alleen een voertuig, maar ook een verzamelobject omdat er niet zoveel motorfietsen meer zijn van dit merk en dit type.

Dankzij de reeds gereviseerde onderdelen heb je een solide basis voor een verder gemakkelijke restauratie en gebruik.

Ben jij klaar om deze Calthorpe Ivory Deluxe de liefde en aandacht te geven die hij verdient? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen. Dit is jouw kans om niet alleen een motor te bezitten, maar ook een stukje geschiedenis in ere te herstellen!

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?