HMV Mill 2023

HMV Mill 20-08-2023

Op zondag 20 augustus 2023 heeft Nick zijn tweede race van het seizoen gereden bij de HMV met deze prachtige Rudge Special racer uit 1934.

De baan in Mill was dit jaar anders dan andere jaren want sinds 1973 is er niet meer gereden op dit straten circuit. Omdat het dus 50 jaar geleden was dat er voor het laatst was gereden op dit circuit had de organisatie besloten om dit jaar het oude straten circuit weer te openen voor de HMV zodat de leden van de HMV konden rijden op dit prachtig circuit met een lengte van 4,3 km.

Nick was zondag ochtend al vroeg naar Mill gereden zodat hij optijd was voor de inschrijving en de keuring van de motorfietsen voor het evenement.

Tijdens de training liep de motor goed en heeft Nick even de baan kunnen verkennen samen met zijn klasse omdat het voor iedereen een nieuwe baan was reden we wat langzamer. Iedere klasse had ongeveer maar 15 minuten om de baan te verkennen. De baan lag er goed bij en er lag geen rotzooi op de baan. Verdeeld over de baan lagen er 5 of 6 snelheidsheuvels die met Nick zijn Rudge rustig genomen moet worden omdat de Rudge alleen een beetje vering heeft in de voorvork en een stijf achterframe heeft. Terugkomend op het renners kwartier moest Nick Methanol bijvullen in zijn Rudge maar al snel kwam hij erachter dat hij minder Methanol bij zich had en hoopte hij erop dat hij net genoeg bij zou hebben om toch beide races uit te kunnen rijden.

De eerste race ging goed, hij begon achter aan op de startplaats en al binnen 2 rondes wist hij voorop te rijden en tegen de 5e ronde kwam Nick al de achterste rijder weer tegen. De Rudge liep geweldig en Nick merkte al snel dat de motor hier goed tot zijn recht kwam met lange rechte stukken in het straten circuit.

De tweede race verliep fantastisch, net zoals in de eerste race startte Nick achteraan en al snel wist hij weer vooraan te rijden en de rest van het veld achter zich te laten. Nadat de finishvlag tevoorschijn kwam moest Nick nog een cool down lap rijden met de Rudge. Langs de kant stonden alle toeschouwers en Marshalls te klappen voor deze geweldige dag en voor de mooie races die dag en kon Nick en iedereen uit deze klasse ook even zwaaien naar het publiek. Uiteindelijk had Nick nog 1 Liter Methanol in zijn motor zitten toen hij terug kwam op het rennerskwartier.

Uiteindelijk is Nick 1ste geworden in zijn klasse en wat een mooie beker had de organisatie geregeld voor dit circuit.

HMV Mill 2023

Bij de HMV wordt er niet geracet maar demo gereden. Hierdoor wordt de uitslag geselecteerd op wie de rondes het meest constant hebben gereden en gaat het er niet om wie er als eerst over de finish lijn komt.

Hieronder zijn nog een aantal fotoโ€™s te zien van de race.

HMV Mill 2023
HMV Mill 2023
HMV Mill 2023
HMV Mill 2023
HMV Mill 2023

foto’s zijn gemaakt door:

Aloys Jansen

Nick Woppenkamp

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?